Solcellsanläggningar – Rinkeby | Kreativ Byggkonsult
Solceller

Solcellsanläggningar – Rinkeby

Beskrivning av projektet

I samband med projektet Hållbara Järva fick Svenska Bostäder bidrag med 22% av investeringen för ett vindkraftverk, med en total investeringsnivå på 38 milj. Därefter har det beslutats att ett vindkraftverk inte kan placeras på Järvafältet och då har frågan aktualiserats om alternativ investering för förnyelsebar elproduktion genom solceller.

Entreprenaden omfattar sex nyckelfärdiga mätbara solcellsinstallationer på Familjebostäders fastigheter i Rinkeby. Projekten utgör första delen i en satsning om ytterligare 1 750 kvm solceller i Rinkeby år 2014 inom projektet Hållbara Järva.

Entreprenaden omfattar projektering och installation av fem nätanslutna solcellsanläggningar (tolv huskroppar), med en total toppeffekt på 387 kW.

För vidare information, se presentationen på Stockholms stads hemsida -

 

Projektets mål

Driftsatta och fungerande anläggningar med en modulyta av 2 800 m² under år 2013 och med en fortsättning (nytt projekt och budget) om ytterligare ca 1750 m² under 2014.

Mätbara – Anläggningarna ska kunna utvärderas och produktionen visualiseras.

Målet i linje med Familjebostäders, Boverkets och Stockholms Stads strävan att minska klimatpåverkan, effektivisera energianvändningen och växla över till förnybar energi.

mer om Solcellsanläggningar – Rinkeby

Hitta till Stavbygränd 1-19

Se även

  • Stambyte Skärholmen
Renovera fastigheten?

Fönster, fasad, balkong eller tak? Låt oss ta ett förutsättningslöst möte och diskutera ditt nästa byggprojekt.

Jag vill bli uppringd Kontakta oss