Underhållsplanering

Lästid: ca < 1 minuter

Fastigheter är viktiga tillgångar som förtjänar både kontinuerlig tillsyn och långsiktig planering för att må bra och bibehålla sitt värde över tid. Kreativ Byggkonsult erbjuder därför hjälp med upprättandet av kompletta underhållsplaner baserade på högkvalitativa statusbesiktningar av dina fastigheter.

Därför bör ha en underhållsplan

En genomarbetad underhållsplan är ett mycket bra verktyg för att ta hand om dina fastigheter på ett effektivt, lönsamt och proaktivt sätt. Den beskriver fastigheternas långsiktiga tekniska och ekonomiska behov, vanligtvis 10-, 30- eller 50 år framåt i tiden. Du får ett färdigt underlag för vad som behöver göras på dina fastigheter, när det bör utföras och vad det kommer att kosta. Detta gör att du som fastighetsägare sparar tid, bekymmer och pengar!

Digitala underhållsplaner är framtiden

Tiden för statiska underhållsplaner i pärmar eller plottriga kalkylark är förbi. Underhållsplanen bör istället ses som ett levande dokument som med fördel uppdateras löpande från år till år. Alla våra underhållsplaner är webbaserade och levereras i Planima – det branschledande, smidiga verktyget för underhållsplanering. Du kan alltså vara säker på att dina planer både kan hållas aktuella och sparas på ett säkert sätt!

Några av Fördelarna med en underhållsplan

  • En underhållsplan gör det mycket enklare att räkna på vad fastighetsunderhållet kommer kosta över tid. Du kan då göra tillförlitliga budgetkalkyler samt avsätta rätt resurser för framtida investeringar.
  • Med en underhållsplan kan du spara både tid och pengar genom samordning av renoveringsprojekt och underhåll.
  • Du säkerställer att de lagar och regler som ställs på fastighetsägare efterföljs.
  • Då förebyggande underhåll är mycket mer kostnadseffektivt än att vänta tills något går sönder, finns stor potential att spara pengar genom proaktiv förvaltning.

Fortfarande osäker på vad varför du skall ha en underhållsplan och vad den skall innehålla? Läs denna smidiga checklista från Planima!Ska vi diskutera ditt nästa byggprojekt?

Vill du hellre bli kontaktad?

Ja, jag är intresserad av att bli kontaktad för en inledande diskussion om mitt nästa byggprojekt.

    Jag samtycker till att ni behandlar mina personuppgifter för att kontakta mig, skicka nyhetsbrev och information till mig. Du kan närsomhelst återkalla ditt samtycke genom att avprenumerera på nyhetsbrevet. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.