Boendesamordnare | Kreativ Byggkonsult

Boendesamordnare

2013-10-24 av Kreativ Byggkonsult

Varför behövs en boendesamordnare?

Vid ett stambyte eller en större ombyggnad är det ofta svårt för den ordinarie förvaltningen att hinna med alla nya frågor som kommer från hyresgäster eller bostadsrättsinnehavare. I sådana fall kan processen göras smidigare genom att man tillsätter en boendesamordnare.

Boendesamordnarens uppgifter

Boendesamordnaren medverkar i byggprocessens olika steg och fungerar som en brygga mellan hyresgäster, förvaltning, projektledare och entreprenör. Boendesamordnaren är ansvarig för inhämtning och sammanställning av bostadshyresgästernas godkännande av planerade åtgärder, vilket är ett lagkrav för hyresrätter.

Boendesamordnaren är också ansvarig för utformning och produktion av löpande information till hyresgäster. Detta kan tex innefatta informationsbrev, mejl eller blogg. En boendesamordnare är ”kommunikatören” i projekt mot hyresgästen. Det är till boendesamordnaren hyresgästerna vänder sig med alla frågor som rör byggprojektet. På så sätt minskas oftast förvaltningens merarbete av pågående byggprocess.
En boendesamordnare är också den som planerar och initierar eventuell evakuering och ombesörjer godkännande, färgval, tillval och mycket mer. Boendesamordnaren har en viktig roll i varje byggprojekt.

Boendesamordning kan också kallas “hyresgästsamordning”.

Möt Kreativ Byggkonsults boendesamordnare

Ester Rameau Kawa arbetar som boendesamordnare på Kreativ Byggkonsult. Antalet boendesamordnare i Stockholm är få och duktiga boendesamordnare växer oftast inte på träd.

Ester är boendesamordnare i Stockholm

Renovera fastigheten?

Fönster, fasad, balkong eller tak? Låt oss ta ett förutsättningslöst möte och diskutera ditt nästa byggprojekt.

Jag vill bli uppringd Kontakta oss